Σέριφος Μυθολογία

Σέριφος Μυθολογική προσέγγιση - www.serifosinfo.gr

Η Σέριφος φαίνεται πως έχει παίξει σπουδαίο ρόλο στα πανάρχαια χρόνια στον Ελλαδικό χώρο λόγω του υπεδάφους της και έτσι είναι συνδεδεμένη με μια σειρά μύθους. Ο σημαντικότερος  είναι αυτός του Περσέα. Αυτός ο τόσο σπουδαίος ήρωας της Ελληνικής μυθολογίας μεγάλωσε στην Σέριφο.  Από την Σέριφο ξεκίνησε για τις περιπέτειες του και εκεί επέστρεψε μετά το κατόρθωμα του να σκοτώσει την Μέδουσα.

Σέριφος Μυθολογία

Η Δανάη και ο Περσέας στην ακρογιαλιά της Σερίφου όπου τους βρήκε ο ψαράς Δίκτυς, σε πίνακα του άγγλου ζωγράφου John William Waterhouse (1849-1917)

Ο Μύθος του Περσέα και της μητέρας του Δανάης που βρέθηκαν σε ένα ακρογιάλι στην Σέριφο μέσα στην λάρνακα που τους είχε κλείσει ο παππούς του Ακρίσιος είναι από τους σημαντικότερους στην Ελληνική Μυθολογία.

Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι η Σέριφος είναι το νησί του Κύκλωπα και ότι από εδώ πέρασε ο πολυτραγουδησμένος Οδυσσέας ως Κανένας και υπάρχουν και σχετικά τοπωνύμια στο Νησί. Ενώ είναι σημαντικό ότι η Σέριφος είναι ένα από τα μέρη στην Ελλάδα που δεν αναφέρονται στον κατάλογο των πλοίων στην Ιλιάδα, πιθανότατα γιατί η Σέριφος είχε ταχθεί με τον μέρος των Τρώων.

ΣΕΡΙΦΟΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ