Βράχια στην Σέριφο

Ένας μικρός *Βώλακας στην Σέριφο

Στην Σέριφο παντού υπάρχουν περίεργοι σχηματισμοί από βράχια πράγμα που εξάπτει την ανθρώπινη φαντασία που προσπαθεί στα βράχια να αναγνωρίσει μορφές. Οι μύθοι της Σερίφου με ήρωα τον Περσέα που έφερε την το κεφάλι της Μέδουσας  στο νησί, βοηθάνε στο να αναζητάμε αναγνωρίσιμες πετρωμένες μορφές σε διάφορα μέρη στην Σέριφο. Στην βουνοπλαγιά όμως ακριβώς πάνω από το Καλό Αμπέλι υπάρχουν πανέμορφοι γεωλογικοί σχηματισμοί.

Βράχια στην Σέριφο

Το τοπίο μοιάζει βομβαρδισμένο από διάσπαρτα βράχια. Είναι ένα τοπίο που μοιάζει να είναι μικρογραφία της περιοχής του Βώλακα της Τήνου. Η διάβρωση αιώνων από τον αέρα και το νερό, αλλά και από τις λειχήνες που έχουν τα περισσότερα πάνω τους, έχει δώσει στα βράχια που άντεξαν περίεργα σχήματα και όμορφα χρώματα. Κάποια μοιάζουν με τεράστια απολιθωμένα αυγά, ενώ κάποια άλλα σαν τμήματα κάποιου κυκλώπειου τοίχους. Το σίγουρο είναι ότι αξίζουν την επίσκεψη σας. Έχουν εξαιρετικό φωτογραφικό ενδιαφέρον, αλλά ίσως και επιστημονικό. Περπατήστε ανάμεσα τους, αγγίξτε τα, ίσως σας μεταφέρουν λίγη από την ζεστασιά που μαζεύουν από τον Ελληνικό ήλιο.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery: Βράχοι στη Σέριφο Φωτογραφίες

*Βώλαξ είναι ένα μικρό χωριό της Τήνου με χιλιάδες πανέμορφους βράχους στη περιοχή του. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε και να δείτε στο http://www.tinosinfo.gr/tinostouristikosodigos/tinosaxiotheata/volax/

ΣΕΡΙΦΟΣ ΒΡΑΧΙΑ